Skip to main content

FAQ’s (Frequently Asked Questions)

Η ενότητα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει απάντηση στα πιο συχνά ερωτήματα των υποψήφιων σπουδαστών της σχολής.

Με τη δυνατότητα αυτήν, θα μπορεί να ξεκαθαρίσει καλύτερα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχονται και να είναι ικανός να διαλέξει τα πλέον κατάλληλα για αυτόν.

Σε ποιους απευθύνεται η εκπαίδευση της Elite Trainers Education;
Οι εκπαιδευτικές ενότητες και τα σεμινάρια της σχολής μας, απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στον τομέα του fitness. Εκτός από τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν και να αποκτήσουν την επαγγελματική κατάρτιση ώστε να εργαστούν στο χώρο του fitness, υπάρχει και η κατηγορία όσων επιθυμούν να μάθουν περισσότερα πράγματα, με σκοπό να βελτιώσουν τη δική τους προπόνηση και γενικότερη αντίληψη σχετικά με την άσκηση. Στο εξωτερικό, οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονται fitness enthusiasts και αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι στην εκπαίδευση fitness.
Μπορώ να παρακολουθήσω όλες τις εκπαιδευτικές ενότητες και τα σεμινάρια αν δεν είμαι φοιτητής / απόφοιτος ΤΕΦΑΑ / ΣΕΦΑΑ;
Ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο ή το πτυχίο των σπουδών σας, μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα μας επιθυμείτε. Το προσωπικό της σχολή σας ενημερώνει προσωπικά, σχετικά με το ιδανικότερο αντικείμενο για να ξεκινήσετε και να κάνουμε από κοινού έναν σωστό προγραμματισμό.
Πότε γίνονται τα μαθήματα;
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή με σκοπό να μπορεί η πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων να τα παρακολουθήσει χωρίς να παρεμβαίνουν στο καθημερινό πρόγραμμα εργασίας ή / και σπουδών. Οι ώρες του κάθε αντικειμένου ποικίλουν ανάλογα με το διάστημα που διαρκεί η κάθε εκπαιδευτική ενότητα ή σεμινάριο.
Τι συμβαίνει σε περίπτωση που χάσω κάποιο μάθημα από μία εκπαιδευτική ενότητα;
Για να θεωρηθεί μία εκπαιδευτική ενότητα πλήρης σε παρουσίες και να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου, θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν ολοκληρώσει το 80% της ύλης των μαθημάτων. Στις βασικές εκπαιδευτικές ενότητες, προγραμματίζονται έπειτα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος, φροντιστηριακά μαθήματα, με σκοπό την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων αλλά και την επανάληψη όσων επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν. Στα μικρότερης διάρκειας σεμινάρια και στην περίπτωση αστάθμητων παραγόντων (π.χ. ασθένεια) δίνεται το δικαίωμα παρακολούθησης την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί το συγκεκριμένο σεμινάριο.
Μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο σεμινάριο αν δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ επαγγελματικά με το αντικείμενο;

Όπως αναφέρεται και στην απάντηση της 1ης ερώτησης, όλα μας τα αντικείμενα σπουδών, προσφέρονται και σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με κάτι συγκεκριμένο χωρίς απαραίτητα να αποτελεί εφόδιο για επαγγελματική εργασία.

 Έτσι, κάποιος παρακολουθώντας το Personal Training σχεδιάζει καλύτερα τη δική του προπόνηση και βλέπει άμεσα αποτελέσματα ή μπορεί αν είναι αθλητής, μέσα από την ενότητα Strength & Conditioning να αντιλαμβάνεται πιο σωστά τον προγραμματισμό της προπόνησης και να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις του.

Τι εξετάσεις πρέπει να δώσω για να αποκτήσω το πτυχίο στις βασικές εκπαιδευτικές ενότητες;

Οι εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου χωρίζονται σε γραπτές και πρακτικές. Οι δύο ενότητες βαθμολογούνται ξεχωριστά έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που έχει κατοχυρώσει τη μία εκ των δύο να μπορεί να επαναλάβει την άλλη ενότητα στο μέλλον. Αν για παράδειγμα, κάποιος επιτύχει στην γραπτή εξέταση και αποτύχει στην πρακτική, θα πρέπει να επαναλάβει μόνο το πρακτικό σκέλος.

Πως μπορώ να αναζητήσω εργασία με βάση το αντικείμενο που παρακολούθησα;

Η σχολή μας συνεργάζεται με ένα πλήρες δίκτυο γυμναστηρίων και στούντιο τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας. Έπειτα από την παρακολούθηση κάθε εκπαιδευτικής ενότητας ή σεμιναρίου ερχόμαστε σε επικοινωνία με τους εκάστοτε χώρους και προτείνουμε τους αποφοίτους μας για να δημιουργηθεί μία υγιής σχέση συνεργασίας.

Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ιδιωτεύσει και να δημιουργήσει το δικό του χώρο, προσφέρουμε συμβουλευτικές προτάσεις σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο, την τοποθεσία και φυσικά τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί, για να αποτελεί μία ανταγωνιστική επιχείρηση.

Τι θα μου προτείνατε να παρακολουθήσω αν είναι το πρώτο μου σεμινάριο;

Σκοπός  μας είναι να σας προσφέρουμε τόσες εκπαιδευτικές γνώσεις και πληροφορίες όσες πραγματικά θα χρειαστείτε. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να σας ενημερώσουμε ατομικά και να βρούμε μαζί την ιδανικότερη επιλογή για εσάς. Στην ενότητα επικοινωνία θα βρείτε όσα στοιχεία χρειάζεστε για να κλείσετε το ατομικό σας ραντεβού για ενημέρωση.

Υπάρχει περιορισμός στους συμμετέχοντες κάθε σεμιναρίου;

Σε όλα μας τα σεμινάρια υπάρχει περιορισμός στους συμμετέχοντες και ποικίλει ανάλογα με το είδος του σεμιναρίου και τον εξοπλισμό που απαιτείται. Το ανώτατο όριο δημιουργήθηκε με σκοπό να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας γνώσεων και πρακτικής άσκησης.